lessphp fatal error: load error: failed to find /home/beeldhou/domains/beeldhouwen-baa.nl/public_html/wp-content/themes/theme52834/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /home/beeldhou/domains/beeldhouwen-baa.nl/public_html/wp-content/themes/theme52834/style.less Anita

Anita Dekker ( 1949 Den Haag ) maakt figuratieve / abstracte beelden .
Zij laat zich inspireren door de zichtbare wereld om haar heen .
Vooral dieren en mensen in uiteenlopende poses laat ze aan zich voorbij gaan .
Haar handschrift heeft een duidelijke impressionistische inslag hetgeen een prachtig licht / donker toets in het materiaal nalaat. De beelden stralen kracht – beweging en humor uit.
Opdrachten zijn een grote uitdaging voor haar. Het is heerlijk om de wensen en gevoelens te vertalen met het maken van een beeld.

Stadsbeeldhouwer Peter de Jong heeft een enorme positieve invloed op haar gehad. In 1995 heeft Anita haar opleiding afgerond aan de Academie voor Schone Kunsten in Eeklo Belgie, zowel beeldhouwen als specialisatie steenhouwen. Anita is met Marjan van Puyvelde en Etienne Vindevogel de oprichtster van het Beeldhouwatelier BAA Middelburg.
Werken van haar zijn in bezit van particulieren in binnen en buitenland. Ook heeft ze opdrachten voor de overheid uitgevoerd. In Middelburg staan o.a. de Adelaar op het gebouw de Kloveniersdoelen, het portret van Eleanor Roosevelt bij de University College Roosevelt en in Koudekerke Heraldische leeuwen voor de kerk.

Beeldengallerij Anita Dekker

 

Contact 
Email:  abazeu@zeelandnet.nl
Tel. 0648777215
www.anitadekker.com