Marian van Puyvelde maakt zeer uiteenlopende beelden. Ze werkt vaak in brons, maar daarnaast ook in beton, natuursteen en polyester. Mensen en dieren vormen de onderwerpen in haar werk. Een nooit uitputtende inspiratiebron! Haar beelden variëren van figuratief tot abstract. "Ik werk het liefst tussen het abstracte en het figuratieve in, met zeer gestileerde vormen. Toch merk ik iedere keer weer dat bij opdrachten gevraagd wordt naar zeer herkenbare beelden." Marian gaat bij het ontwerp niet uit van schetsen. Ze zet als voorstudie het beeld dat zij wil gaan maken eerst in het klein op om zo de verhoudingen in zich op te kunnen nemen. Van daaruit werkt ze verder.

Atelier

Marian van Puyvelde woont en werkt in Nieuw-Haamstede op Schouwen-Duiveland in Zeeland. Daar boetseert zij haar beelden het liefst, wanneer het weer dat maar even toelaat, in de tuin van haar huis omgeven door het idyllische duinlandschap. Drie dagen in de week verplaatst zij haar activiteiten naar haar atelier in Middelburg: het BeeldhouwAtelier Arnestein. "Het grote werk doe ik daar. Bij het gieten van bijvoorbeeld cementen beelden is het gemakkelijk om hulp te hebben. Maar het leukste is dat je er met anderen samen bezig bent."

Exposities en Opdrachten

Het werk van beeldend kunstenares Marian van Puyvelde is in diverse beeldentuinen en galerieën in Nederland te zien. Zij werkt vaak in opdracht voor zowel particulieren als bedrijven en gemeenten. Ook buiten Nederland, in onder andere België, Duitsland en Oostenrijk zijn beelden van Marian te bewonderen. Daarnaast is Marian bekend van de Kunstschouw.

Opleiding

Marian is pas op latere leeftijd met het boetseren van beelden begonnen. Daarvoor schilderde ze al heel wat jaren, met een voorkeur voor iconen. "Ik begon moeite te krijgen met mijn ogen wanneer ik langer bezig was; het maken van iconen is een uiterst priegelig werkje. Daarom keek ik naar iets anders uit om toch nog beeldend werkzaam te kunnen zijn."

Marian volgde eerst een opleiding boetseren en brons gieten aan de Vrije Academie in Rotterdam. Vervolgens werkte ze in het atelier van de inmiddels overleden stadsbeeldhouwer Peter de Jong in Middelburg. Vrij recent deed ze eindexamen aan de Academie van Schone Kunsten in Ekloo (België) en behaalde daar haar specialisatiegraad.

Voor meer informatie over Marian van Puynvelde kunt u ook terecht op:
http://www.artolive.nl/kunst/218-marian-van-puyvelde